Известие

Collapse
No announcement yet.

Много слабо светят късите ксенонови светлини 166, не знам защо ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Със сигурност ще светят по-добре от прегорели рефлектори, малко матово е, не огледалява като никел, но отразява доволно за "2.50". Ще пробвам на фаровете ако са повредени рефлекторите, и с почистване на лупите и едно ксенонче мисля, че ще светнат, но не знам дали ще е скоро, като чета какъв филм е със свалянето.
    Last edited by Доко; d.m.y г., 23:57.

Comment

• На мен рефлекторите са ми в добро състояние и като ги почистих заедно с лупите и стъклата, буквално светнаха.
      Но сега съм зациклил на тема ККК (китайски ксенонови крушки)........
      Наскоро ми угасна десния ксенон и понеже го знам, че е китайски, бягам на "Симеон" за нова крушка. Преди беше заринато с ксенон h7, а сега питам на 10 места и ме гледат като лъв кюфте и ми обясняват, че такива крушки не съществуват. Накрая намирам в едно магазинче на цена 20 лв. Човекът казва, че ако взема 2, ще ми ги даде за 30. Грабвам двете, сменям несветещата. Пак не свети. Гледам предпазителят изгорял. Сменям го и новата светва като слънце...........След 2 часа виждам, че пак не свети. Гледам бушона - здрав. Паля фаровете - светва. Помислих, че баластът се ебава. Размених баластите, но проблемът си остана на същия фар. Паля фаровете, светва и след 2 минути угасва..........
      Слагам втората, която купих. Всичко изглежда ОК. Отивам в магазина и рекламирам крушката купена преди няколко часа. Човекът ми я сменя с друга. Викам си, че всичко е ОК, имам си и резерви. Да, ама не - тръгвам след 1 седмица и същият номер се случва с втората крушка. Проверявам внимателно всичко по тоците да не прекъсва захранването по някое време. Не - всичко е ОК. Тази последната крушка се пали от 4 - 5 опита и като запали, си свети.
      Направо ми идва да ги натроша на ситно тези китайщини............
      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 00:22.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Мама им китайчета, ми то ако не е крушка, ще е баласт.

Comment

• Аз затова си карам с фабричните фарове и крушки осрам и добре виждам
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            Аз затова си карам с фабричните фарове и крушки осрам и добре виждам
            Явно имаш добро зрение. Иначе като свети ксенонът си е супер. Но само, когато свети.
            Вече се замислям за някакви малко по-скъпи и надявам се по-качествени крушки.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• И аз трябва да правя тази цялата гимнастика със свалянето на фарове.....,и възстановяването на рафлекторите....грам не виждам в тъмницата....ако не са халогенните фарове,край.....

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                ... Иначе като свети ксенонът си е супер. Но само, когато свети.
                Вече се замислям за някакви малко по-скъпи и надявам се по-качествени крушки.
                Убедих се обаче, че по-качествените (и по-скъпи) крушки не работят свястно с китайски баласти ... Тъй че ако си с китайски баласти и отидеш на други крушки, то трябва да смениш и баластите и ... тя стана цял комплект. Трета година се боря с тия фарове и колкото повече правя разни опити да ги докарам до нормално светене, толкова повече си спомням постовете на Пинко, в които обясняваше, че накрая ще опрем до единствено правилното решение - нови фарове плюс качествен ксенон... Щото може и да звучи невероятно, но днес, две години след Стрелча разглобих отново лупите и рефлекторите им бяха опушени като веяна скумрия,а по краищата покритието се лющеше на едри люспи. А през цялото време съм карал с ксенон, ама китайски... Тогава за какво въобще говорим? Или ежегодното разглобяване на фарове ( с цялата хамалогия по сваляне на колела, брони, решетки и др. подобни) и пращане на рефлектори в Стрелча да го пишем към консумативите
                ...
                155 1,6 TS 16V `96
                166 2,4 JTD `99
                147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Аз като ви опявам за нови фарове не слушате, то човек му писва да разглобява, сглобява и да се навива сам, че станали по-добре Вземайте си фарове Депо нови да не газите хората през нощта. Другото е от изгоряла къща пирони ...
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                    Аз като ви опявам за нови фарове не слушате, то човек му писва да разглобява, сглобява и да се навива сам, че станали по-добре Вземайте си фарове Депо нови да не газите хората през нощта. Другото е от изгоряла къща пирони ...
                    Що бе....едно освежаване на фаровете с нови рефлктори....и си перфектен....
                    А,колко пари са тия нови фарове?....

Comment

• Около 300лв ги взех двата навремето, то било много удобно да виждаш като караш
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                        Около 300лв ги взех двата навремето, то било много удобно да виждаш като караш
                        Това "на времето" кога е било....години,месеци,...дай някакъв сайт...магазин..кординати някакви за тези фарове да ги разгледам....300лв за 2 чисто нови фара е добра цена....

Comment

• Аз проблеми с рециклирани фарове нямам почти 3 години.А съм с евтин ксенон!
                          Проблема е у вашия телевизор.
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• http://www.fk-shop.de/en/Lighting-Tu...FePHtAodnAQAxA

http://kosser.net/Products/Depo.php
                            Last edited by lordliness; d.m.y г., 23:41.
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                              Аз проблеми с рециклирани фарове нямам почти 3 години.А съм с евтин ксенон!
                              Подкрепям - идентичен случай е и при мен.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                                Аз проблеми с рециклирани фарове нямам почти 3 години.А съм с евтин ксенон!
                                А, то проблеми и аз нямам. Ама щото вече си карам колата все по светло Мисля си обаче, че щом решаването на един и същ проблем с абсолютно еднакви средства води до съвсем различни резултати, може би става въпрос за различни критерии за определяне на това кое е проблем . Ама всеки да е гледал, като си купува телевизора
                                ...
                                155 1,6 TS 16V `96
                                166 2,4 JTD `99
                                147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Working...
                                X